MARCOZIA
INFIINTARI MODIFICARI SOCIETATI COMERCIALE
MARCOZIA
INFIINTARI MODIFICARI ASOCIATII SI FUNDATII

Infiintare sucursala

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sucursalele sunt dezmembraminte fara personalitate juridica ale societatilor comerciale si se inregistreaza, inainte de inceperea activitatii lor, in registrul comertului din judetul in care vor functiona.

Daca sucursala este deschisa intr-o localitate din acelasi judet sau in aceeasi localitate cu societatea, ea se va inregistra in acelasi registru al comertului, insa distinct, ca inregistrare separata.

Sucursala are atribute de identificare proprii – numar de inmatriculare la Registrul Comertului, Cod Unic de Inregistrare, organe de conducere proprii si, in principiu un grad redus de libertate de actiune.

Formalitatile de inregistrare a sucursalei servesc pentru a incunostiinta tertii, ca aceasta exista, functioneaza si incheie acte juridice in numele si in seama societatii fondatoare. Pe de alta parte indeplinind formalitatile de inregistrare a sucursalei, societatea fondatoare isi asuma public si obligatia de a onora toate angajamentele pe care le subscrie prin intermediul sucursalei.

Sucursala nu are un patrimoniu propriu, toate angajamentele fiind garantate de patrimoniul general al societatii fondatoare, altfel nu ar exista nici o justificare practica pentru infiintarea unei sucursale. Sucursala este fondata tocmai pentru a degreva administratia centrala a unei societati de activitatile pe care le presupune afacerile acelei societati comerciale intr-o zona aflata la distanta de sediul principal. In conditiile in care nu i-am recunoaste sucursalei capacitatea de a incheia acte ar insemna ca pentru orice act juridic tot administratia centrala sa fie implicata in incheierea actului juridic.

Mecanismele raporturilor dintre sucursala si societatea fondatoare si efectele fata de terti sunt subsumate notiunii de reprezentare.

Unde ne gasiti

Adresa: Satu Mare, str. Mileniului nr. 16

Telefon: 0261 716 716

Fax: 0261716 716

Mobil: 0723 199 525