MARCOZIA
INFIINTARI MODIFICARI SOCIETATI COMERCIALE
MARCOZIA
INFIINTARI MODIFICARI ASOCIATII SI FUNDATII

Cesiune parti sociale/actiuni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Partile sociale / actiunile sunt fractiuni ale capitalului social apartinand asociatilor respectiv actionarilor, corespunzatoare aportului fiecarui asociat / administrator si in functie de care se determina cota de participare la profitul respective pierderea societatii.

Cesiunea de parti sociale / actiuni reprezinta operatiunea juridica de transfer a drepturilor de proprietate asupra partilor sociale / actiunilor unei societati comerciale, intre asociati / actionari sau care viitorii asociati / actionari.

Asociatul / actionarul care transmite partile sociale / actiunile se numeste cedent iar cel care le primeste se numeste cesionar.

Partile sociale / actiunile se pot transmite cu titlu gratuit sau pentru o suma de bani care poate fi valoarea nominala a partilor sociale / actiunilor sau o valoare mai mica sau mai mare, in functie de intelegerea partilor.

Capitalul social se divide in actiuni in cazul societatii pe actiuni sau in comandita pe actiuni, in parti sociale in cazul societatii cu raspundere limitata, respectiv in parti interese in cazul societatii in nume colectiv si societatii in comandita simpla.

Actele constitutive ale societatilor comerciale pot sa prevada restrictii la cesiunea partilor sociale / actiunilor, sau drepturi speciale de preemtiune respectiv preferinta in favoarea asociatilor / actionarilor existenti.

In cazul cesiunii de parti sociale / actiuni se intocmeste contractul de cesiune, actul aditional la actele constitutive si actul constitutiv actualizat. Modificarile in structura societatii comerciale, prin cesiunea de parti sociale se inregistreaza la Registrul Comertului si devin opozabile tuturor doar dupa aprobarea / validarea acestora de judecatorul delegat.

Unde ne gasiti

Adresa: Satu Mare, str. Mileniului nr. 16

Telefon: 0261 716 716

Fax: 0261716 716

Mobil: 0723 199 525