MARCOZIA
INFIINTARI MODIFICARI SOCIETATI COMERCIALE
MARCOZIA
INFIINTARI MODIFICARI ASOCIATII SI FUNDATII

Majorare/Micsorare capital social

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Capitalul social este o parte a patrimoniului unei societati comerciale, ce cuprinde aportul ( in numerar sau in natura) adus de membrii societatii in vederea atingerii scopului urmarit.

In unele situatii, valoarea contributiei la capitalul social reprezinta limita maxima a raspunderii patrimoniale a asociatilor, actionarilor ( in cazul actionarilor S.A., asociatilor S.R.L., asociatilor comanditari S.C.S. actionarilor comanditari – S.C.A.)

In decursul vietii unei societati comerciale, apar situatii in care legea sau interesele actionarilor / asociatilor impugn majorarea sau micsorarea capitalului social al respectivei societati.

Hotararea privind Majorarea / Micsorarea capitalului social se ia de catre Adunarea Generala Extraordinara a asociatilor respectiv actionarilor societatii comerciale, si se materializeaza prin Act Aditional la Actele Constitutive ale societatii si intocmirea Actelor constitutive actualizate. Hotararea adunarii generale in cazul micsorarii capitalului social se publica in Monitorul Oficial. Majorarea / Micsorarea capitalului social se inregistreaza la Registrul Comertului si este supusa aprobarii judecatorului delegat.

Unde ne gasiti

Adresa: Satu Mare, str. Mileniului nr. 16

Telefon: 0261 716 716

Fax: 0261716 716

Mobil: 0723 199 525